köpinfo

att köpa en kattunge från S*Tiddlywinks

När en kattunge från Tiddlywinks flyttar hemifrån är den omkring 14 – 16 veckor gammal, en del är äldre då vi går efter varje unges individuella utveckling och behov. Den säljs grundvaccinerad mot kattpest/kattsnuva/ev klamydia (vi använder Purevax RCP x 2), idmärkt med microchip, veterinärbesiktad max 7 dagar innan flytt samt är registrerad i SVERAK (S*Tiddlywinks). Den säljs enligt SVERAKs regler.

Andra vaccinationer, samt djur-pass kan ordnas, mot faktisk kostnad. Med sig har den lite mat av olika sorter, en filt och några leksaker. Den är även van vid all sorts hantering och vid det dagliga livet i en familj.

Kattungarna kan tingas för handpenning när vi utvärderat dom och det kan variera vid vilken ålder det blir. Denna återbetalas inte om köparen drar sig ur. Jag har inget kösystem utan försöker matcha kattunge med rätt familj och jag förbehåller mig rätten att neka köpare utan vidare förklaring.

Priset för en kattunge varierar baserat på faktorer som tex ras/härstamning/rastypiskhet /ändamål men som en fingervisning så räkna med 11-12.000 och uppåt för en frisk och korrekt kattunge. Släthårigt utfall av Selkirk Rex är ej godkänd variant för utställning så dessa rabatteras. Kastrering ingår om inget annat avtalas.

Katt till avel?
Avelskatt säljs endast till uppfödare med stamnamn och då självklart med skriftlig överenskommelse, för bägges trygghet. Vi säljer absolut till avel, var bara ärlig och säg att det är specifikt det du söker, så ska det säkert gå att lösa. Dock är inte avelspriset alltid det samma som sällskap.